full screen background image

Prajitura frageda de post

Prajitura favorita in acest sezon – aluat fraged de post si umplutura de mere parfumata cu scortisoara.

Prajitura frageda de post

Timp preparare:

1 ora

Portii:

20 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

Aluat - 250 ml apa minerala, 150 ml ulei, 150 gr zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 550-600 gr faina alba , 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta vanilie.Umplutura - 1kg mere, 150 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara.Decor - zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Reteta prajitura cu mere. Retete placinta cu mere. Cea mai buna prajitura cu mere. Reteta Prajitura frageda de post.
Umplutura de mere

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare.

Intr-o cratita se pun merele rase impreuna cu zaharul.

Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, cca 10 min.

Dupa acest timp se inchide focul , se adauga vanilia , scortisoara si amestecam.

Se lasa sa se racesca complet.

Preparare aluat

Intr-un bol adaugam:  apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie,  bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.

Amestecam energic cu un tel pana se dizolva zaharul.

Adaugam treptat faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

prajitura frageda de post cu mere (1)

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.



Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de aluat se  intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

prajitura frageda de post cu mere (2)

Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata foii .

Se intinde a doua parte de aluat si  se aseaza usor peste stratul de mere.

Prajitura se inteapa cu furculita, din loc in loc.

prajitura frageda de post cu mere (5)

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace cca 25-30 min, pana devine aurie.

prajitura frageda de post cu mere (3)

Se lasa sa se racesca complet,  se portioneaza dupa preferinta si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

prajitura frageda de post cu mere

Pofta Buna!

Prajitura frageda de post
(450 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




10 thoughts on “Prajitura frageda de post

  1. michaela

    In loc sa intep foaia cu furculita, eu marchez bucatile de placinta inainte de coacere pentru a evita ruperea la taiere

    Reply
  2. Ropot Florin

    Nu incercati reteta cu 550 grame de faina la 400 ml de lichid (apa mineral + ulei si zaharul). Intra cam 800 grame de faina!

    Reply
    1. Amator

      Mersi pt informatie.am respectat reteta si nu mia iesit aluatul.bine ca am vazut coment. Tau .a doua oara mia iesit bine!!

      Reply
  3. Alexandra

    A fost prima mea prajitura cu mere, in plus de post 🙂 , si a iesit din prima minunata!
    Am facut-o initial pt un parastas si apoi am repetat-o a doua zi pt restul familiei, cu ceva mai multa scortisoara de data asta, si s-a “topit” la fel de rapid! In plus, dupa parastas am dat reteta si altor doamne care au apreciat-o.
    Multumesc!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Crema de capsuni

Crema colorata si aromata, perfecta pentru prajituri si torturi cu capsuni!

Închide
Website Malware Scan