Prajitura Ecler cu Capsuni (la tava)

Prajitura Ecler cu Capsuni (la tava) este un desert extrem de gustos si aromat . Foaia de ecler , crema fina si aroma de capsuni confera prajiturii o bunatate aparte si cu siguranta vei mai vrea o portie. Este o prajitura de casa preferata la zile de sarbatoare in familie.
Ingrediente:

Aluat - 100 ml lapte, 100 ml apa, 100 ml ulei, 100 gr faina, 1 praf sare, 4 oua.

Crema de vanilie - 1 portie (800 ml lapte,100 gr amidon,3 oua, 1 lingurita extract de vanilie ,1 praf de sare,150 gr zahar) +220 gr smantana pentru frisca, 10 gr gelatina.

Jeleu - 425 gr capsuni proaspete, 100 gr zahar, 12 gr gelatina, 150 ml apa, 10 gr zahar vanilat.

Decor - frisca, capsuni, frunze de menta.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

15 bucati ( dimensiune tava - 29 x 18,5 cm )

4.8/5 - (51 votes)

Foaie de Ecler

Pentru foaia de ecler   punem apa la fiert impreuna cu  laptele , uleiul si praful de sare.


Cand se atinge punctul de fierbere, adaugam faina si amestecam repede , pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.


Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Vom obtine un aluat omogen si de o consistenta moale.

Intr-o tava unsa cu un strat fin de ulei turnam aluatul si il intindem intr-un start uniform.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie  ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.

Dupa coacere se scoate pe un gratar de racire.

Tava in care am copt foaia de ecler se tapeteaza cu folie alimentar.

Asezam foaia de ecler si pregatim crema.

Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa pentru 10 minute.

Preparare Crema

Crema de vanilie ( click pentru reteta )  fierbinte  se transfera intr-un bol ,  se lasa sa se racoreasca 1 minut si  adaugam extractul de vanilie + gelatina hidratata.

Amestecam bine pana se incoporeaza complet.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si se lasa deoparte sa se racesca.

Mixam smantana pentru frisca pana obtinem o spuma densa si o adaugam peste crema de vanilie usor calduta.

Amestecam pana incorporam toata frisca si obtinem o compozitie omogena.

Compozita formata se toarna peste foaia de ecler.

Se intinde in mod uniform si se pune la rece pentru 1 ora.

Preparare Jeleu de Capsuni

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa.

Spalam bine capsunile , le taiem  pe jumatate si le punem intr-o cratita.

Adaugam zaharul , restul de apa si amestecam.

Se pune cratita la foc mic si dupa primul clocot se lasa sa fiarba 4 minute.

Lasam sa se racesca 5 minute  si  pasam capsunile cu ajutorul unui mixer vertical.

Adaugam zaharul vanilat , gelatina hidratata si amestecam bine.

Compozitia trebuie sa fie calda pentru a de dizolva complet gelatina.

Se scoate prajitura de la frigider si se toarna jeleul de capsuni peste crema cu vanilie.

prajitura ecler la tava

Se pune prajitura la rece pentru minim 2 ore , de preferat peste noapte.

Prajitura Ecler cu Capsuni se portioneaza in 15 bucati.

Decoram fiecare prajitura cu o avelina de frisca , o felie de capsuna si o frunza proaspata de menta.

prajitura ecler la tavaPofta Buna!

Vezi si reteta: Ecler cu ciocolata

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *