Prajitura de post cu nuca de cocos

Prajitura de post cu nuca de cocos pufoasa si aromta. Varianta de post a prajiturii Tavalita este un desert pe baza de nuca de cocos si cacao. Reteta este simpla si rapida .
Ingrediente:

Blat- 450 gr faina, 100 ml ulei, 100 gr nuca de cocos, 20 gr zahar vanilat, 200 gr zahar, 50 gr cacao, 350 ml apa minerala, 8 gr praf de copt, 1 praf de sare.

Glazura - 150 gr margarina, 100 gr zahar, 30 ml apa , 15 gr cacao, 10 gr zahar vanilat.

Decor - 100 gr nuca de cocos.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

8 portii ( Dimensiune tava - 29 x 18,5 cm).

4.6/5 - (25 votes)

Preparare Blat

Se pun intr-un vas : uleiul, zaharul vanilat, zaharul si  apa minerala.

In alt vas adaugam : faina, praful de copt, nuca de cocos, cacaua , praful de copt si praful de sare.

Amestecam  cele doua compozitii .

Mixam compozitia  pentru  3 minute (la viteza medie).

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace la  180°C pentru 30-35 minute apoi  se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racesca complet in tava apoi se portioneaza.

Preparare Gazura

Se pune la fiert apa cu zaharul.

Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam.

Se lasa la fiert 2 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat.

Amestecam  pana se dizolva zaharul.

Glazura se lasa sa se racoreasca.

Bucatile de blat se trec prin glazura apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

 

Prajitura de post cu nuca de cocos in sectiune.

Prajitura de post cu nuca de cocos

Se introduce la rece pentru minim 1 ora.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta Prajitura Tavalita

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Prajitura de post cu nuca de cocos”

  1. Buna prajitura…nu este nici greu de facut…insa…am un comentariu pentru glazura. In reteta ati recomandat 30 ml apa….in loc de 300 ml…va rog rectificati cantitatile din reteta
    . Va multumesc si Sarbatori de Craciun fericite!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *