Prajitura cu suc de rosii

Prajitura perfecta pentru o zi de post. Este un desert economic, usor si delicios!
Ingrediente:

Foi (4 buc) - 12 linguri de zahar, 12 linguri de ulei, 12 linguri de suc de rosii, 1 lingurita de bicarbonat sodiu, 450 gr faina

Crema de gris - 500 ml apa, 6 linguri de gris, 1/2 pachet de margarina, 150 g zahar, coaja rasa si sucul de la o lamaie

Marmelada de prune

Zahar farin vanilat pentru decor

Timp preparare

160 min

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.7/5 - (143 votes)

Foi

Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele, faina se adauga treptat, pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini.

prajitura cu suc de rosii

prajitura cu suc de rosii

Impartim aluatul in 4 parti egale si le intindem pe rand, direct pe dosul tavii (tava se unge cu ulei – dimensiune tava 30×20).

prajitura cu suc de rosii

Foile se coc pe dosul tavii la foc mediu, cca 8 min.

prajitura cu suc de rosii

Crema

Fierbem apa cu grisul si zaharul iar separat se mixeaza margarina.

prajitura cu suc de rosii

Adaugam peste margarina compozitia de gris rece, zeama si coaja de lamaie apoi se mixeaza. Vom obtine o compozitie omogena si cremoasa.

prajitura cu suc de rosii

Asamblare

Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si marmelada de prune.

prajitura cu suc de rosii

Peste a treia foaie adaugam restul de crema, se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie.

prajitura cu suc de rosii

Se aseaza peste prajitura un blat, cca 2 ore apoi se introduce la rece pentru min 12 ore.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

prajitura cu suc de rosii

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Prajitura cu suc de rosii”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *