Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu frisca si capsuni  este  ideala intr-un moment de rasfat. Puteti inlocui capsunile cu ananas, portocale sau caise si vei obtine un desert delicios!
Ingrediente:

200 gr foietaj din comert (1/2 pachet)

150 ml frisca

50 ml lapte rece

2 linguri smantana 18%

100 gr zahar

2 pliculete zahar vanilat

Decor - zahar farin vanilat, capsuni proaspete si frisca vanilata

Timp preparare

40 min

Nr. portii

12 buc.

4.9/5 - (115 votes)

Foietajul se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in 12 buc uniforme, cu un cutit bine ascutit si incalzit. Cutitul se tine in apa fierbinte cca 1 min.<

prajitura cu frisca si capsuni

Coacerea se realizeaza la inceput la o temeperatura de 220-250 C pentru primele 10 minute apoi la 180 C pentru o coacere uniforma.

Foietajul dupa coacere se lasa la racit complet apoi le taiem in doua.

Intr-un bol se pune: frisca, zahar, zahar vanilat si smantana. Se mixeaza pana obtinem o frisca pufoasa, perfecta pentru ornat.

 

 

Pe un platou se aseaza jumatate din foietajul copt, baza patratelor coapte si se adauga un strat de frisca turnat cu posul.

Asezam partile superioare, apasam usoar si astfel obtinem prajitura 🙂

Se decoreaza fiecare prajitura cu frisca si felii de capsuni iar la final se pudreaza usor.

prajitura cu frisca si capsuni

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *