Prajitura cu Fanta este o prajitura pufoasa , aromata si foarte savuroasa.

Timp preparare:
3,30 orePortii:
20 buc (tava 20x30)Ingrediente:
6 oua6 linguri zahar4 linguri ulei10 linguri faina2 linguri cacao1/2 pliculet praf de copt2 plicuri zahar vanilat1 praf de sare2 plicuri budinca de vanilie100 gr zaharnuca de cocos1 l fantaInstructiuni preparare
Albusurile se spumeaza cu zahar , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si praful de sare.
Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 -25 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala apoi se lasa sa se racesca complet .
Prafurile de budinca le amestecam cu zahar si putin suc.
Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu pana se ingroasa.
Asamblare – Blatul se pune in tava in care s-a copt , tapetata cu hartie de copt.
Peste blatul rece intindem compozitia de fanta (calduta) , se decoreaza cu nuca de cocos apoi dam la rece 2-3 ore.
Se scoate cu grija din tava si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte.
Pofta Buna!
buna rau…
Buna seara! As vrea sa intreb daca pot inlocui fanta cu un alt suc facut in casa? cum ar fi: de portocale, mere, mandarine sau zeama din compotul de cirese, sau alt compot? Va rog daca se poate sa-mi rasspundeti. Multumesc!
Puteti incerca cu fresh de portocale.