Prajitura cu dovleac copt si nuca

Prajitura pufoasa cu dovleac copt , nuca si gem de prune ! Bunatatile toamnei ne asteapta , profitati din plin!
Ingrediente:

6 oua, 180 gr zahar, 200 gr dovleac copt, 5 linguri ulei, 220 gr faina, 50 gr nuca maruntita, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 1 praf sare.

Decor - 100 gr gem de prune, 70 gr nuca maruntita.

Timp preparare

45 min

Nr. portii

24 buc

4.8/5 - (123 votes)

Dovleacul copt se paseaza si se pune intr-un bol mai mare .

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-8

Adaugam  galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Albusurile se bat spuma iar faina se amesteca cu praful de copt.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-7

Peste compozitia de dovleac adaugam albusurile spuma.

Amestecam usor de jos in sus apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-6

Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

 

 

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-5

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava  (20×30) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata.

Se coace cca  20 minunte la foc potrivit.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-4

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet .

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-3

Se unge suprafata cu gem de prune si se presara nuca macinata.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-9

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nucaPofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *