Pavlova cu capsuni

O reteta pe baza de capsuni si bezea , Pavlova este cu siguranta desertul perfect in acest sezon.
Pavlova cu capsuni
Ingrediente:

Bezea -3 albusuri, 180 gr zahar, 1 praf de sare.

Umplutura - 250 ml smantana pentru frisca, 10 gr zahar vanilat.

Decor - 400 gr capsuni proaspete, 80 gr zahar, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

8 bucati / forma cu diametru 20 cm.

4.5/5 - (30 votes)

Reteta de Pavlova cu capsuni. Cum facem pavlova ? Pavlova cu capsuni in imagini.

Pavlova cu capsuni

Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Vom obtinem o spuma densa si lucioasa .

Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit ( varf stelat) si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt ( dupa ce am trasat forma rotunda – 20 cm ).

Turnarea compozitiei se face in cerc .

Dupa ce am acoperit complet baza , turnarea se face mai mult spre margine  ( ca un cuib) .

Se introduce  la cuptor pentru 1 ora si 30 minute , la  90C.

Dupa coacere, bezeaua se lasa sa se racesca complet.

Spalam bine capsunile, indeparatm coditele si le taiem pe jumatate sau in sferturi.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul , la foc mic.

Dupa primul clocot se inchide focul  si lasam sa se racesca complet.

Pavlova cu capsuni

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.

Se pune intr-un pos cu sprit si se aseaza peste bezea , prin miscari circulare ( asa cum am procedat la bezea)

pavlova cu capsuni

Peste frisca adaugam compozitia de capsuni si decoram cu frunze proaspete de menta.

Pavlova cu capsuniSa aveti pofta !

Vezi si reteta : Bezele

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Pavlova cu capsuni”

  1. Buna! Îmi spui te rog dacă la aceasta rețeta se pot folosi și fructe congelate. Mulțumesc mult!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *