Marmelada de caise

Marmelada de caise fina, aromata si colorata, perfecta pentru cele mai bune fursecuri . Reteta este usoara, iar rezultatul DELICIOS.
Ingrediente:

3, 500 kg caise bine coapte, 2 kg zahar, 1 baton scortisoara, zeama de la 2 lamai.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

8 borcane *400 gr

4.6/5 - (12 votes)

Marmelada de caise retete. Cum se face marmelada de caise ? Marmelada de caise

Spalam caisele , le indepartam  samburii si le taiem  in 4 , 6 bucati.

Jumatate din cantitatea de caise se mixeaza cu ajutorul unui blender.

Marmelada de caise

Compozitia formata se pune intr-o cratita impreuna cu restul de caise taiate , zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara.

Marmelada de caise

Se pune  la fiert pentru cca 15 min (amestecand periodic) , se lasa sa se racesca cateva momente  (max 5 min ), indepartam batonul de scortisoara  si mixam intreaga compozitie.

Marmelada de caiseSe pune din nou la fiert iar  cand apare spuma se indeparteaza rapid. Atentie – marmelada se amesteca continuu.

Se continua fierberea  pana cand marmelada se leaga usor.

Pentru a obtine o marmelada inchegata  timpul total  de fierbere este de 1,5 ore.

Cand este gata se pune fierbinte in borcanele  sterilizate si se inchid cu capace. Se intorc cu capacul la baza si se tin cca 1 ora.

Se intorc , se impaturesc cu servete de bucatarie si se tin pana a doua zi . Se pastreaza in loc racoros si aerisit.

Marmelada de caise

Se foloseste in special la micul dejun si obtinerea dulciurilor – rulade, fursecuri, prajituri, etc

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Marmelada de caise”

  1. super! azi ma apuc de treaba! o intrebare: daca o fierb 1,5 ore, iese foarte inchegata? adica iese ca cea din comert care sta dreptunghiulara fara suport? as vrea sa fie putin mai lichida…sa se intinda usor…merci!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *