Macarons cu ciocolata

Reteta simpla de Macarons cu ciocolata va asteapta sa o testati! Celebrul desert frantuzesc macarons cu ciocolata, nelipsit de la mesele festive, va incanta prin rafinament si gust unic. Ciocolata ofera finete, iar aroma de vanilie si rom completeaza nota de varf a desertului.
Macarons cu ciocolata
Ingrediente:

Compozitie Macarons - 130 gr faina de migdale, 150 gr zahar pudra, 150 gr zahar tos,  20 gr cacao, 35 ml apa, 112 gr albus de ou ( cca 4 albusuri), 1 praf de sare.

Umplutura - 1 ou, 80 gr zahar, 20 ml lapte, 80 gr unt 82%grasime, 50 gr ciocolata, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta rom, 1 lingurita extract vanilie.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

30 buc

5/5 - (132 votes)

Macarons cu ciocolata. Cum facem Macarons cu ciocolata ? Reteta simpla de macarons. 

Cacaua si faina de migdale se trec prin sita, apoi   le punem  intr-un bol.

Adaugam zaharul pudra si amestecam.

Albusurile se impart in doua boluri ( cantitati egale).

Punem la fiert zaharul tos cu apa, cand siropul incepe sa fiarba mixam albusurile.

Albusurile se mixeaza cu praful de sare  pana obtinem o spuma densa.

Peste albusurile spumate adaugam siropul fierbinte si mixam continuu.

Compozitia de albus se mixeaza pana cand obtinem o bezea tare si  lucioasa, iar bolul in care se afla aceasta s-a racit.

Amestecam  zaharul pudra si faina de migdale cu restul de albusuri ( a doua jumatate) .

Peste  compozitia formata  adaugam  bezeaua pregatita si amestecam usor pana la incorporare.

Compozitia trebuie sa fie omogena si usor vascoasa.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam macarons cu posul de patiserie ( cu dui de 8 mm), la o distanta de cca 2 cm .
Posul trebuie tinut perfect perpendicular pe tava.
Tava se bate cu podul palmei pentru a aplatiza complet macarons si pentru a elimina eventualele bule de aer.
Lasam fursecurile  deoparte timp de 30-40 minute pana cand se usuca la suprafata, iar atunci cand le atingem  nu se lipesc de deget.
Atentie la temperatura de coacere !
Pentru cuptor pe gaz – incingem 5 minute cuptorul , la nivel minim,  si coacem macarons ( tot pe minim) timp de 20 minute.
Pentru cuptor cu ventilatie – incingem la 150 C si coacem macarons timp de 20 minute.

Preparare Crema cu ciocolata

Mixam oul cu zahar, lapte si sare.

Punem compozitia intr-o craticioara , la foc mic,  si amestecam pana se ingroasa.

Transferam compozitia intr-un vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

Peste compozitia aproape racita adaugam untul taiat cubulete, esentele si mixam.

Asamblare Macarons cu ciocolata

Impartim cantitatea de macarons , pe jumatate din fursecuri  punem crema de ciocolata si  le unim.
Punem macarons la frigider pentru minim 12 ore sau peste noapte.

Sa aveti pofta!

Vezi si o alta reteta delicioasa de  Macarons.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *