Galuste cu prune

Desert de vara cu aroma de prune si scortioara ! O bunatate dulce ...
Ingrediente:

Aluat - 200 gr piure de cartofi , 10 linguri faina alba tip 480, 1 ou, 1 lingurita ulei, 3 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare.

Decor - 30 gr unt, 100 gr pesmet, 3 linguri zahar

Umplutura - 12 prune

4.9/5 - (42 votes)

1.Intr-o tigaie topim untul , adaugam pesmetul si punem la foc mic amestecand continuu.

galuste cu prune 5

2. Cand pesmetul a inceput sa se rumeneasca  se ia de pe foc si adaugam zaharul . Se lasa sa se racesca complet.

galuste cu prune 3

4. Spalam prunele, scoatem samburii si le presaram in interior cu zahar si scortisoara.

galuste cu prune 14

5. Intr-un  vas omogenizam piureul de cartofi cu ou, ulei,  zahar, vanilie  si  sare.

galuste cu prune 13

6. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios.

galuste cu prune 12

7.  Pe o plansa cu faina aluatul format se intinde intr-o foaie de cca 1 cm grosime .

galuste cu prune11

8. Cu un pahar decupam aluatul pentru galuste.

galuste cu prune 10

9. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza o pruna si  se impacheteaza , se da forma rotunda , de galusca.

galuste cu prune 9

galuste cu prune 8

10. Galustele se pun la fiert in apa fierbinte , cca 5 min, pana se vor ridica la suprafata. In timpul fierberii se scutura cratita pentru a nu se lipi galustele.

galuste cu prune7

galuste cu prune 6

11. Se scot cu ajutorul unei spumiere, se scurg  si se pun fierbinti direct in pesmet apoi se rotesc.

galuste cu prune2

galuste cu prune 1

12. Galustele cu prune  se servesc calde sau reci.

galuste cu prune imagine

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *