Fursecuri cu gem

Preferatele mele ! Fursecuri fragede cu gem de prune , un desert ieftin, rapid si delicios!
Ingrediente:

Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 100 gr zahar pudra, 2 oua, 260 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita extract vanilie, 3 gr bicarbonat de sodiu, 1 praf sare.

Umplutura - 150 gr gem de prune

Decor -zahar pudra vanilat

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

~700 gr

4.9/5 - (223 votes)

Untul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat, cca 3 minute.

fursecuri-cu-gem-reteta-2

Adaugam ouale si  extractul de vanilie .

fursecuri-cu-gem-reteta-3

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

 

 

fursecuri-cu-gem-reteta-4

Adaugam faina amestecata cu bicarbontul de sodiu , praful de sare si amestecam bine.

fursecuri-cu-gem-reteta-5

Dupa ce am incorporat complet  faina mixam compozitia pentru 1 minut.

fursecuri-cu-gem-reteta-6

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos cu sprit (varf stelat).

fursecuri-cu-gem-reteta-7

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia in forme mici- vezi foto.

fursecuri-cu-gem-reteta-8

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coc pentru cca 10 minute, pana ce baza fursecurilor devine aurie.

Dupa coacere le lasam sa se racesca complet.

fursecuri-cu-gem-reteta-9

Punem gemul intr-un pos cu dui sau punga de prajituri , turnam aveline mici  pe jumatate din cantitatea de fursecuri apoi le unim , doua cate doua.

fursecuri-cu-gem-reteta-10

Pudram fursecurile cu zahar farin vanilat.

 

 

fursecuri-cu-gem-reteta-1

fursecuri-cu-gem-1

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Fursecuri cu gem”

  1. Untul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul farin si zaharul vanilat, cca 3 minute. Fraza aceasta din reteta nu o inteleg!!! deoarece la ingrediente nu specificati si de zaharul pudra sau de cel farin!!!!Deci pana la urma de care zahar mixam impreuna cu untul?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *