Crumble cu prune

Este sezonul fructelor , profitati din plin si rasfatati-va cu un minunat desert !
Ingrediente:

20 buc prune bine coapte, 120 gr zahar (50 gr pentru prune + 70 gr aluat), 60 gr faina, 80 gr fulgi de ovaz, 1 lingurita scortisoara, 1 pliculet zahar vanilat, 60 gr unt , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf de sare.

Timp preparare

45 min

Nr. portii

4

4.4/5 - (12 votes)

1. Un vas termorezist (vas ceramica ) se unge cu unt. Prunele se curata de samburi ,  le taiem  sferturi si le asezam in vas.

crumble cu prune 1

2. Se presara peste prune : zahar, scortisoara, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

3. Untul taiat cubulete , zaharul, faina, fulgii de ovaz si praful de sare se pun intr-un bol. Amestecam bine, cat sa se lipeasca ingredientele si vom obtine un aluat sfaramicios.

crumble cu prune 2

 

 

4. Peste prune asezam compozitia formata si introducem la cuptor pentru cca 40 min – 180C.

crumble cu prune 3

5. Dupa coacere se lasa sa se racesca cca 30 min. Se poate servi ca atare sau cu inghetata.

crumble cu prune 4

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *