Crepes Suzette

Crepes Suzette este un desert rafinat cu aroma puternica de portocala. O reteta extrem de gustoasa!
Ingrediente:

Pentru clatite - 2 oua, 125 grame de faina, 15 gr unt topit, 30 gr zahar, 300 ml lapte, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare, 30 ml ulei

Pentru sos - 4 linguri zahar brun, 50 gr unt, sucul  de la 2  portocale, sucul de la 1/2 lamaie, 5 linguri lichior de portocale

Timp preparare

30 min

Nr. portii

4

5/5 - (9 votes)

Intr-un bol se amesteca ouale cu zahar, untul topit (racit), vanilia, si praful de sare. Se adauga treptat laptele si faina mixam, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia se lasa cateva minute la rece apoi se stecoara.

Se incinge o tigaie cu suprafata antiaderenta, se adauga cateva picaturi de ulei.

Se toarna in mijloc un polonic din compozitie si rotim tigaia astfel incat sa acoperim uniform suprafata.

Se prajeste cate 1 min pe fiecare parte.

Se procedeaza in acelasi mod cu restul de compozitie. Clatitele se pastreaza la loc cald pana pregatim sosul.

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga zaharul brun, coaja de portocala rasa. Se lasa cca 2 min la foc mic apoi se toarna zeama de lamaie. Cand a dat primul clocot se adauga clatitele pliate pe toata suprafata, fara sa le suprapunem.

 

 

Crepes Suzette

Se adauga lichiorul si flambam. Clatitele se tin pe foc pana sosul scade si devine ca un sirop.

Se servesc imediat, cu sos. Dupa preferinta se poate adauga si o cupa de inghetata.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Crepes Suzette”

  1. D-na Popa,permiteti-mi sa va propun reteta de sos pt clatitele “Suzette”asa cum o fac eu si va promit ca este cea originala,asa cum se face in marile restaurante din Franta.
    Luati 1 L de suc de portocale 100% natural,nu cel din concentrat. Puneti intr-o tigaie mare si adanca sucul de portocale cu 12 linguri de zahar tos si sucul de la o lamaie. Cand incep sa fiarba adaugati 50 gr de unt si scadeti focul . Sucul trebuie sa fiarba pana capata consistenta de sirop lejer.Stingeti focul si lasati sa se raceasca. Cand vreti sa serviti clatitele,puneti in alta tigaie 3-4 linguri de sirop,impaturiti in 4 clatitele si le puneti deasupra,acoperiti cu inca 3-4 linguri de sirop. Aprindeti focul si incalziti pina incepe sa clocoteasca siropul. Incalziti farfuriile 1 min la microunde,asezati clatitele pe farfurie si le puneti in fata invitatilor. Din timp ati pregatit o craticioara mica in care ati pus echivalentul unei linguri de lichior de portocale pt fiecare invitat(Grand Marnier este cel clasic dar merge si altul). Il pui cateva secunde pe foc,il aprinzi si torni,cu mare grija peste clatitele din farfurii,fara sa dai foc invitatilor. Asta inseamna ca le flambezi! Voila! Bonne degustation!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *