Cozonac fara framantare

Cozonac pufos fara framantare, o reteta recomandata celor care nu au "TIMP", dar doresc deserturi de casa. Cozonacul este foarte bun, pufos, aromat, iar umplutura de nuca ii ofera si mai multa bunatate.
Ingrediente:

Aluat - 10 gr drojdie proaspata, 550 gr faina, 200 ml lapte caldut, 50 gr unt topit, 20 ml ulei, 100 gr zahar, 3 oua ( medii), 20 ml zeama lamaie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 10 gr zahar vanilat, 3 gr sare.

Umplutura- 200 gr nuca macinata, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 50 gr zahar pudra, 1 albus de ou batut spuma, 10 gr zahar vanilat.

Decor - 1 galbenus ou+1 lingura lapte, 20 gr zahar brut.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

1 cozonac ( tava 32x10x7)

4.9/5 - (304 votes)

Cozonac fara framantare reteta in imagini. Cozonac fara framantare cu nuca.

cozonac fara framantare

Umplutura – nuca macinata  se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si albusul batut spuma.

Aluat – laptele caldut se amesteca bine cu zaharul si  drojdia.

Ouale le mixam cu zeama de lamaie , zahar vanilat si sare.

Cele doua compozitii se amesteca bine  cu coaja rasa de lamaie ,  untul topit si racit + uleiul.

Faina se cerne intr-un bol mai mare apoi adaugam compozitia formata mai sus .

Amestecam pana se incorporeaza si obtinem un aluat omogen.

Aluatul obtinut  se pune intr-un vas uns cu putin  ulei.

Se acopera cu folie alimentara si se pune la crescut ( la loc cald )  pana isi dubeaza volumul, la mine a fost gata intr-o ora si 30 minute.

Se pune la frigider pana a doua zi , eu l-am tinut 14 ore.

Pe blatul de lucru si prafuit cu faina am asezat aluatul . L-am prafuit cu faina si l-am intins intr-o foaie dreptunghiuara de  cca 20×30 cm.

Adaugam umplutura pe toata suprafata si rulam strans.

Ruloul format se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se pune la loc cald si il lasam sa dopeasca pana  isi dubleaza volumul ( cca 1 ora).

Se unge cu ou batut cu lapte si presaram zahar brut.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si coace timp de 25-30 minute.

cozonac fara framantare

Cozonacul se lasa sa se racesca in tava apoi se portioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Citeste si reteta – Cozonac pufos cu nuca

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Cozonac fara framantare”

  1. Arată foarte bine mulțumesc celor ce se gîndesc si la nou cei cu timp mai puțin MULTUMESC

  2. Sunt suficiente 10g de drojdie proaspata la 850g de faina in prepararea cozonacului fara framantare?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *