Cozonac cu nuca , miere si stafide (de post)

Pufos si aromat, simplu si rapid! Reteta mea va garanteaza reusita unui cozonac delicios de post!
Ingrediente:

Aluat- 350 ml apa, 12 gr drojdie uscata, 125 gr margarina, 75 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf sare, 700 gr faina pentru cozonac, 20 ml ulei.

Umplutura- 135 gr nuca maruntita, 40 gr miere, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.

Glazura - miere

Timp preparare

1 ora si 30 min.

Nr. portii

1 buc ( dimensiune forma 31 x 11.5 x 7 cm )

5/5 - (117 votes)

Drojdia se amesteca 50 ml cu apa calduta . Stafidele se pun intr-o ceasca impreuna cu romul.

Intr-un bol mai mare se adauga restul de  apa (calduta) , zaharul,  coaja de lamaie, sarea si zaharul vanilat.

cozonac-de-post-9

Se amesteca energic cca 2-3 minute . Adaugam drojdia dizolvata , amestecam apoi adaugat treptat faina (650 gr).

cozonac-de-post-8

Amestecam si framantam pana  vom obtine un aluat potrivit ca si consistenta.

cozonac-de-post-3

Adaugam margarina topita (calduta)  si framantam pana se incorporeaza.

 

 

cozonac-de-post-4Aluatul obtinut se presara cu faina (50 gr) si  se pune  la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.

cozonac-de-post-5

Pregatim umplutura: nuca macinata se amesteca cu mierea, stafidele si esenta de rom.

cozonac-de-post-6

Aluatul se aseaza pe masa de lucru unsa  cu ulei si se intinde  in forma dreptunghiulara

cozonac-de-post-7

Adaugam  umplutura pe toata suprafata aluatului  si rulam strans.

cozonac-de-post-2

Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 

 

Cozonacul de post se lasa la dospit 15 minute apoi se coace  in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.

cozonac-de-post-1

Dupa coacere se unge suprafata cu miere si se lasa sa se racesca complet.

cozonac-de-post

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *