Clatite

Foi de clatite - o reteta simpla pentru a obtine un desert rapid! Aromate si pufoase , perfecte pentru a fi umplute cu marmelada, branza dulce , fructe sau ciocolata.
Ingrediente:

2 oua, 5 linguri zahar, 1 praf sare, 400 ml lapte, 200 m apa minerala, 300 gr faina alba superioara, 1 plic zahar vanilat, 50 ml ulei .

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 foi

4.9/5 - (284 votes)

Adaugam intr-un bol  : ouale, zaharul, praful de sare, vanilia si laptele.

Mixam cca 1 minut,  adaugam apa minerala si faina.

Amestecam usor si mixam din nou pana obtinem o compozitie omogena.

reteta de clatite (2)

O tigaie teflonata se incalzeste la foc potrivit si se unge cu 2-3 picaturi ulei.

Punem  un polonic de compozitie   in tigaia incinsa si unsa.

 

 

Tigaia se roteste usor pentru ca aluatul sa acopere suprafata tigaii.

reteta de clatite (3)

Se lasa cca 25-30 secunde , pana se rumeneste frumos apoi cu o spatula se intoarce .

Se mai lasa 20-25 secunde  , pana se coace bine si se transfera pe o farfurie.

reteta de clatite (1)

Se continua procesul de coacere si  cu restul de aluat.

Vom obtine 10 foi de clatite bine coapte , aromate si pufoase.

Se servesc calde cu marmelada, umplute cu branza si fructe, etc.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *