Choux a la creme

Choux a la creme este o prajitura formata dintr-o coaja usor rumena , umpluta cu crema de vanilie , frisca si pudrata cu zahar farin vanilat. Un desert aromat si extrem de gustos!
Ingrediente:

Coji - 100 ml lapte, 100 ml apa, 100 ml ulei, 100 gr faina, 1 praf sare, 4 oua.

Crema de vanilie - 1 portie (800 ml lapte,100 gr amidon,3 oua,2 pliculete zahar vanilat,1 praf de sare,150 gr zahar).

Decor - 250 gr frisca batuta ( indulcita si vanilata) , zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora si 30 minute

Nr. portii

12 bucati.

4.5/5 - (132 votes)

Retete Choux a la creme .  Reteta aluat oparit pentru choux a la creme.

Pentru aluatul de coji  punem apa la fiert impreuna cu  laptele , uleiul si praful de sare.

Cand se atinge punctul de fierbere, adaugam faina si amestecam repede , pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Vom obtine un aluat omogen si  de o consistenta moale.

Aluatul se pune intr-un pos ( cu varf stelat)  si  turnam compozitia in aveline de diametru 8 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie  ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.

Dupa coacere, cojile de choux a la creme  trebuie sa fie uscate -vezi foto.

<

Cand s-au racit complet , le taiem capacele si se umplu cu crema de vanilie ( vezi reteta) calda.

Cand crema de vanilie este complet racita , decoram choux-urile cu  aveline de frisca  si punem capacele.

Inainte de servire le decoram cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Choux a la creme”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *