Chec Dalmatian

Checul Perfect - pufos, aromat si aspect de nota 10 ! Va invit sa testati reteta , este abosolut delicios !
Ingrediente:

5 oua, 250 gr faina, 220 gr zahar , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt + 1 lingura otet, 6 linguri apa, 7 linguri ulei, 1 praf de sare, 2 linguri cacao+ 2 linguri apa.

Decor - zahar pudra

Timp preparare

50 min

Nr. portii

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

4.4/5 - (103 votes)

Zaharul+apa (6 linguri ) se pun intr-o cratita la fiert. Se lasa pana se dizolva complet zaharul si amestecam periodic.

chec dalmatian 8

Separat se bat albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce obtinem o spuma densa adaugam trepat siropul fierbinte si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza total.

chec dalmatian 7

Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul , zaharul vanilat si praful de copt stins in otet , cca 3 min.

chec dalmatian 6

Le adaugam peste albusuri si amestecam usor. Adaugam faina treptat si amestecam pana se incorporeaza.

Compozitia se imparte in doua boluri , eu am ales o parte mai mica pentru compozitia de cacao.

 

 

Separat cacaua se amesteca cu apa (2 linguri ) pana devine ca o crema. Se adauga peste compozitia alba si se amesteca usor.

chec pufos dalmatian

Am pus cele doua compozitii in doua pungi pentru decorat prajituri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitie – baza din compozitie alba apoi turnam cate un sir de compozitie (pana se termina) , astfel incat vom obtine aspectul dalmatian .

chec dalmatian 4

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 25-30 min.

chec dalmatian 2

Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza. Checul perfect!

chec dalmatian reteta in imagini

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

6 thoughts on “Chec Dalmatian”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *