Chec cu albusuri , lamaie si merisoare

Aroma de lamaie, merisoarele si consistenta pufoasa, au ca rezultat un chec excelent !
Ingrediente:

5 albusuri, 200 gr zahar pudra, 160 gr faina, 10 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, 70 gr merisoare, coaja razuita de la 1 lamaie potrivita, 1 lingurita praf de copt,1 praf sare.

Decor - 100 gr ciocolata alba +1 lingurita ulei , decor floricele

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

5/5 - (44 votes)

Albusurile se pun intr-un bol, adaugam un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma aerata.

Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam pana obtinem o compozitie ferma, cca 4 minute.

Adaugam merisoarele, coaja de lamaie  si amestecam usor.

chec-albus-reteta-3

Faina se amesteca  cu praful de copt,  se adauga peste compozitie si amestecam usor, de sus in jos.

Adaugam uleiul si amestecam usor , pana se incorporeaza.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde uniform.

chec-albus-reteta-4

Se coace cca 25 minute, in cuptorul preincalzit la 180C.

Dupa coacere , se lasa sa se racesca cca 10 minute apoi se scoate din tava .

 

 

Se pune pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.

Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.

chec-albus-reteta-5

Checul se intoarce cu fata in jos , se toarna ciocolata topita si se intinde usor cu o spatula.

chec-albus-reteta-6

Pe toata suprafata checului se presara decor de floricele.

chec-albus-reteta-1

Se lasa sa se intareasca complet ciocolata apoi se portioneaza.

chec-albusuri-cu-merisoarePofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *