Blat alb pentru prajituri

Blat alb - pufos si aromat , ideal pentru o prajitura delicioasa!
Ingrediente:

6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt.

Timp preparare

30 min

Nr. portii

1

4.3/5 - (162 votes)

Albusurile se bat spuma cu zaharul  pana obtinem o spuma tare.

blat prajituri1

Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

blat prajituri2

Galbenusurile mixate se amesteca usor  cu  albusurile batute si  faina amestecata cu praful de copt .

blat prajituri5

 

 

Se amesteca usor pana la incorporare.

blat prajituri4

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

blat prajituri

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza in 2 sau 3 foi.

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *