Bezele

Bezele - cel mai ieftin si simplu desert de casa ! Poti transforma albusurile ramase de la alte preparate intr-un desert delicios!
Ingrediente:

2 albusuri (oua medii), 130 gr zahar tos, 1 praf de sare , 5 gr zahar vanilat.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

30 bucati

4.6/5 - (62 votes)

IMPORTANT

  • Vasele si ustensilele folosite sa fie foarte bine degresate.

Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.

Adaugam in ploaie o  lingura plina de zahar , zaharul vanilat si mixam pana acestea se dizolva complet.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa , lucioasa iar prin miscarea vasului sa nu cada.

bezele 2

Compozitia formata se pune intr-un pos cu varf stelat.

bezele 3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam aveline de bezea – vezi foto.

Tava se introduce pe treapta de mijloc a cuptorului  si se coc cca 1 ora la foc mic (110 C).

 

 

Usa cuptorului va sta permanent  intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn.

Dupa coacere ,   lasam bezelele sa se racesca in cuptor cu usa complet deschisa.

Sunt delicioase , yummm!

bezele de casa

Citeste si reteta : Chec  cu albusuri , lamaie si merisoare

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Bezele”

  1. Buna!
    In cuptorul electric tot cu usa întredeschisa se coc bezelele?
    Și cu ventilația pornita?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *