full screen background image

Tort Raffaello

Un tort special pentru o persoana deosebita ! Perfect pentru un moment dulce din viata – aniversare sau onomastica !

Tort Raffaello

Portii:

8

Ingrediente:

Blat - 3 albusuri, 120 g zahar pudra, 60 gr fulgi nuca de cocos ,30 gr faina , un varf de lingurita praf de copt , 1 pliculet zahar vanilat.Crema - 1 portie crema diplomat + esenta nuca de cocos.Sirop - 1/2 portie sirop pentru torturi +1 lingurita esenta de cocos (se inlocuieste esenta de rom cu esenta de nuca cocos).Decor - 6 bomboane Raffaello + coaja rasa de lime + nuca de cocos+ frisca .


Instructiuni preparare

Retete – Crema diplomat , Sirop pentru torturi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam  zaharul , zaharul vanilat si se mixeaza  pana obtinem o spuma lucioasa si densa.

Se adauga  fulgii de cocos ,  faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor , cu miscari de jos in sus.

Compozitia formata se pune intr-o forma  de tort sau cratita  (diametru 20) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 30 min la foc potrivit. Dupa coacere scoatem blatul pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.

O forma de tort sau cratita (diametru 20) se tapeteaza cu folie alimentara si adaugam crema diplomat.

Peste crema se aseaza blatul cu nuca de cocos, apasam usor si insiropam.

Se adauga la rece pentru 2 ore apoi se rastoarna pe un platou si se indepateaza folia.

tort Raffaello 2Se decoreaza cu frisca , nuca de cocos , bomboane raffaello si coaja rasa de lime.

tort raffaello 1

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

tort raffaello foto

Pofta Buna!

 

Tort Raffaello
(7 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
reteta-paleuri-cu-ciocolata
Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata - cele mai bune fursecuri ale copilariei !

Închide