full screen background image

Tort pufos cu mere

Tort pufos cu mere – un desert simplu, la indemana si extrem de gustos !

Tort pufos cu mere

Timp preparare:

2 ore

Portii:

10 portii (forma 24 cm )

Ingrediente:

Blat - 4 oua mari, 100 gr zahar, 140 gr faina, 5 gr praf de copt, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.6 mere, 50 gr gem de prune, 40 gr zahar pentru mere, 60 gr zahar pentru baza.Decor - 450 ml smantana pentru frisca , 80 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 50 ml sos caramel.


Instructiuni preparare

Zaharul pentru baza (60 gr) se pune intr-o cratita ,  se amesteca pana se topeste si devine auriu.

Se ia de pe foc si cu miscari usoare se misca cratita , astfel incat sa tapetam  peretii.

tort-cu-mere-reteta-1

Se lasa sa se raceasca 1 minut si  asezam  merele (curatate si fara casuta de samburi).

In fiecare mar adaugam gem de prune.

tort-cu-mere-reteta-2

Le presaram cu zahar (40 gr) si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15 minute.

tort-cu-mere-reteta-3

Inainte de a scoate merele din cuptor pregatim compozitia de blat.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,  adaugam treptat zaharul vanilat, zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare.

Galbenusurile se mixeaza iar faina se amesteca cu praful de copt.

Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma , amestecam usor apoi adaugam faina.

Amestecam cu grija  pana obtinem o compozitie omogena.

Asa arata merele scoase din cuptor – vezi foto.

tort-cu-mere-reteta-4

Peste mere adaugam compozitia de blat si reintroducem cratita in cuptor .

tort-cu-mere-reteta-5

Tortul este gata cand blatul devine auriu si prin presare revine la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet in cratita apoi cu ajutorul unui platou se rastoarna.

tort-cu-mere-reteta-6

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

tort-cu-mere-reteta-7

Imbracam tortul in frisca cu ajutorul unui pos cu sprit (varf stelat).

tort-cu-mere-reteta-8

Sosul caramel se pune intr-un cornet de hartie si decoram tortul.

tort-cu-mere-1

Si sectiunea !

tort-cu-mere-2

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Tort pufos cu mere
(200 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
spuma de zmeura
Spuma de zmeura

O noua reteta de sezon - spuma de zmeura. Pufoasa si aromata!

Închide