full screen background image

Tort cu mere

O reteta simpla de tort cu mere. Fin, aromat si extrem de gustos! Ideal pentru cei mici 😉

Tort cu mere

Timp preparare:

3 ore

Portii:

10

Ingrediente:

Blat alb - 4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 8 linguri faina alba - superioara, 1/2 plic praf de copt.Umplutura - 5 mere potrivite, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 10 gr gelatina.Sirop - 1/2 portie sirop pentru torturiDecor - 200 ml smantana pentru frisca + 2 linguri zahar, 1/2 plic zahar vanilat, felii de mar imbracate in zahar caramel, sos caramel.


Instructiuni preparare

Mod de preparareBlat alb

Preparare Umplutura 

  1. Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece.
  2. Merele se curata de coaja si casuta cu seminte.
  3. Le taiem cuburi si le punem impreuna cu zaharul la foc mic.
  4. Le lasam sa fiarba cca 5 min, adaugam scortisoara si vanilia.
  5. Lasam sa se racoreasca cateva minute pana compozitia devine calduta si adaugam gelatina.
  6. Mixam compozitia pana obtinem un piure.

Asamblare Tort cu Mere

  1. Blatul se taie in trei foi egale. In forma in care am copt blatul punem o folie alimentara si asezam prima foaie de blat.
  2. Insiropam , adaugam jumatate din cantitatea de piure , intindem si introducem la rece 5 min.
  3. Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam restul de piure. Se introduce din nou la rece 5 min.
  4. Insiropam pe interior ultima foaie de blat si asezam peste tort.
  5. Presam cu grija tortul si il introducem la rece pentru 2 ore , de preferat – peste noapte.

Decor Tort cu Mare

Smantana pentru frisca se amesteca cu zahar +zahar vanilat.

Mixam pana obtinem o compozitie usor aerata , nu avem nevoie de o frisca  batuta la maxim.

tort cu mere 2

Imbracam tortul  apoi il decoram cu sos caramel si felii  de mar  imbracate in zahar caramel.

tort cu mere 1

Mere imbracate in zahar caramel – feliile  de mar se tin cu o penseta  de bucatarie si acoperim  cu zahar ars .

Se pun rapid pe o tava din inox unsa cu un strat fin de ulei. Le lasam sa se racesca apoi cu grija le desprindem si le folosim la decor.

tort cu mere 3

Tortul in sectiune 😉

tort cu mere sectiune

Pofta Buna!

 

 

Tort cu mere
(107 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
tort cu crema de zahar ars
Tort cu crema de zahar ars

Tortul cu crema de zahar ars se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios. Copiii il adora...

Închide