full screen background image

Tort cu lamaie

Aroma intensa de lamaie , un desert ce nu poate lipsi de la mesele in familie sau mese festive. Extrem de gustos si pufos , incercati reteta !!!

Tort cu lamaie

Timp preparare:

2 ore

Portii:

8 ( dimensiune forma - 18 cm)

Ingrediente:

Blat - 4 oua, 75 gr zahar, 90 gr faina, 15 ml ulei, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita extract de vanilie, coaja rasa de la o lamaie , 1 praf sare.Crema-1/2 portie crema vanilie, 1/2 portie lemon curd, 100 gr unt 65% grasime.Sirop - 150 ml apa, coaja rasa de la o lamaie mare, 50 gr zahar, 1 lingurita zeama lamaie.Decor - 1/4 portie lemon curd , 50 ml apa, 5 gr gelatina , 100 gr frisca batuta, decor de ciocolata.


Instructiuni preparare

Aici Reteta Crema de vanilie –  Aici Reteta Lemon curd

Preparare Blat

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam vanilie si ulei.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam.

Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma  (18 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.

Introducem forma  in cuptorul preincalzit la 180C pentru ~20 minute.

Dupa coacere se scoate din forma, se lasa sa se raceasca complet si se taie in trei parti uniforme.

Preparare Crema

Crema de vanilie se omogenizeaza cu untul ( ambele la temperatura camerei) , se adauga treptat lemon curd si mixam.

tort-cu-lamaie-reteta-in-imagini-2

Vom obtine o crema omogena si pufoasa.

Preparare Sirop

Amestecam energic zaharul cu apa , zeama si coaja de lamaie. Inainte de folosire se strecoara.

Asamblare Tort

tort-cu-lamaie-reteta-in-imagini-3

Pe un platou adaugam 2-3linguri cu sirop si asezam prima foaie de blat (baza).

tort-cu-lamaie-reteta-in-imagini-4

Se insiropeaza si adaugam o parte din crema. Se intinde uniform pe toata suprafata cu o spatula si asezam a doua foaie.

Presam usor , insiropam si intindem al doilea strat de crema.

A treia foaie se insiropeaza usor pe interior si se aseaza peste stratul de crema.

Se preseaza usor si insiropam toata suprafata.

Tortul format se imbraca intr-un strat subtire de crema si se introduce la rece ( minim 1 ora).

tort-cu-lamaie-reteta-in-imagini-1

Pentru decor – gelatina se hidrateaza in apa rece ~ 10 min. Se topeste usor pe baie de abur apoi se pune pe o suprafata rece.

Se amesteca cu lemon curd si amestecam pana observam ca devine ca un sos .

Se pune intr-un cornet de hartie, se taie varful  si decoram usor suprafata tortului.

Surplusul de compozitie se indeparteaza dupa ce se intareste complet.

Decorul de ciocolata se presara pe marginea tortului iar deasupra asezam aveline de frisca .

tort-cu-lamaie

 

tort-cu-lamaie-reteta

Tortul in sectiune 🙂

tort-cu-lamaie-sectiune

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Tort cu lamaie
(204 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
pere-in-vin-cu-sos-caramel-5
Pere in vin cu sos caramel

Un desert aromat , motiv pentru o cina in doi ! Parfumate si delicioase !

Închide