full screen background image

Tort cu crema de zahar ars

Tortul cu crema de zahar ars se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios. Copiii il adora !

Tort cu crema de zahar ars

Portii:

10

Ingrediente:

Pentru Crema- 1 l lapte6 oua100 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilatPentru Caramel -100 gr zaharPentru Blat - 3 oua3 linguri zahar1/2 praf de copt1 praf de sare4 linguri fainaPentru Decor - frisca batuta, zahar caramelizat


Instructiuni preparare

Zaharul se caramelizeaza  pana capata o culoare aurie.

Se tapeteaza cu el peretii unei forme rotunde si se lasa sa se racesca (pana cand caramelul incepe sa crape).

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, vanilia si laptele, cca 3 min.

Compozitia formata se toarna in forma tapetata cu zaharul caramel.

Se introduce la cuptor timp de 30 min,  pe baie de aburi ( pana devine ca o piftie).

Separat se formeaza blatul  –  albusurile se mixeaza cu zaharul, se amesteca cu galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.

Se scoate vasul  din cuptor si peste crema formata, se aseaza compozitia de blat.

Se introduce din nou la cuptor pentru inca 30 min. Cand este gata se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca  apoi se introduce la rece min 2 ore .

Se rastoarna pe un platou , lasand vasul deasupra tortului timp de 15 min,  blatul va absorbi  din siropul format.

tort cu crema de zahar ars3

Se decoreaza cu frisca si zahar caramelizat maruntit.

tort cu crema de zahar ars2

Pofta Buna!

tort cu crema de zahar ars1

Salvează

(112 voturi)




14 thoughts on “Tort cu crema de zahar ars

  1. Alice

    buna ziua la câte grade il coacem la cuptor nu este menționat in reteta multumesc

    Reply
    1. Mara Popa Post author

      Zaharul se topeste pana capata o culoare brun-roscata. Se toarna intr-o tava , se lasa sa se racesca apoi se marunteste cu ajutorul unei merdenele.

      Reply
  2. Maria

    arata minunat si sunt convinsa ca, totodata, este si fff bun; v-as intreba daca trebuie lasat sa se raceasca (minim 3 ore, dupa cum ati mentionat in reteta) in cuptor sau in afara acestuia ???!!! Adica vreau sa spun ca, dupa ce s-a copt si blatul, stingem focul de la cuptor si lasam tortul in cuptor la racit ?!
    Va rog frumos sa-mi raspundeti, pt ca as dori sa-l fac si eu in urmatorul week-end.
    Va multumesc frumos atat pt reteta, cat si pt raspuns la intrebare.

    Reply
    1. Mara Popa Post author

      Multumesc pentru atentionare !
      Am specificat si in reteta , va mentionez si aici.
      Cand este gata se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca apoi se introduce la rece min 2 ore .
      Sa aveti spor!

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
fursecuri spritate cu ciocolata reteta
Fursecuri Spritate

Fursecuri Spritate cu Ciocolata dupa reteta de cofetarie. Sunt fragede , aromate si extrem de gustoase!

Închide