full screen background image

Tiramisu

Tiramisu este un desert traditional italian, delicios si aromat!

Tiramisu

Timp preparare:

45 min

Portii:

6

Ingrediente:

250 gr mascarpone250 ml frisca lichida38 buc piscoturi300 ml cafea expresso (sau cafea tare)3 galbenusuri60 gr zahar1 lingura lichior sau  esenta de migdaleDecor: cacao, menta


Instructiuni preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zahar pe baie de abur. Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.

Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.

Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone apoi se adauga peste frisca batuta.

tiramisu in imagini (5)

Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.

tiramisu in imagini (6)

Cafeaua se amesteca cu lichiorul de migdale. Piscoturile se trec rapid prin acesta compozitie  si se pun pe un platou.

tiramisu in imagini (7)

Deasupra se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui.

tiramisu in imagini (2)

Adaugam al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.

tiramisu in imagini (8)

Deasupra se adauga un nou strat de crema .

tiramisu in imagini (1)

Adaugam al treilea strat de piscoturi (dupa ce se trec prin cafea).

Toata suprafata se decoreaza cu aveline din compozitia de tiramisu si se introduce la rece pentru minim 1 ora.

La servire se pudreaza cu cacao si decoram cu frunze proaspete de menta.

tiramisu in imagini (3)

tiramisu in imagini

Pofta Buna!

Tiramisu
(106 voturi)




5 thoughts on “Tiramisu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
prajitura cu foi
Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si foi fragede, un desert nelipsit din meniul unei petreceri!

Închide