Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni - cel mai bun desert in acest sezon! Profitati din plin de fructe, sunt sanatoase si savuroase.
Ingrediente:

100 gr piscoturi sampanie (12 buc)

250 gr mascarpone

200 ml frisca lichida vegetala

2 galbenusuri

150 gr zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingurita esenta rom

400 gr capsuni

Sirop - sucul rezultat de la capsuni, 50 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 ml apa

Decor - 1 lingurita cacao, capsuni din sirop, frunze de menta

Timp preparare

60 min

Nr. portii

4

4.6/5 - (153 votes)

Capsunile se spala, se curata de codite iar fiecare capsuna se taie in 4.

Se pun intr-un bol, se presara cu zahar (70 gr) si se introduce la rece pentru 1 ora.

tiramisu cu capsuni reteta

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar (80 gr) pe baie de abur. Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.

Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.

Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone, esenta de rom si vanilie apoi se amesteca cu frisca batuta.

tiramisu cu capsuni reteta

Se mixeaza pana vom obtine o compozitie omogena si pufoasa.

 

 

tiramisu cu capsuni reteta

Sucul rezultat de la capsuni se amesteca cu zahar, vanilie si apa. Se amesteca pana se dizolva zaharul.

Piscoturile se trec rapid prin sirop si se pun pe un platou.

tiramisu cu capsuni reteta

Deasupra se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui.

tiramisu cu capsuni reteta

Se adauga capsuni din sirop pe toata suprafata iar deasupra adaugam cateva aveline pentru a se aseza mai bine piscoturile insiropate.

tiramisu cu capsuni reteta

Se adauga al doilea strat de piscoturi trecute prin sirop.

tiramisu cu capsuni reteta

 

 

Se adauga ultimul strat de crema, adaugam capsuni si decoram cu cacao si frunze proaspete de menta.

poze tiramisu cu capsuni

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Tiramisu cu capsuni”

  1. Foarte buna reteta,am mai recomandat-o si prietenelor mele si la fel au fost incantate.multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *