full screen background image

Rulada cu ciocolata si crema de zahar ars

Blat pufos , crema aromata si ciocolata alba – desertul perfect !

Rulada cu ciocolata  si crema de zahar ars

Timp preparare:

1 ora si 30 min.

Portii:

20 felii (1 rulada)

Ingrediente:

Foaia de rulada - 3 oua, 60 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar vanilat.Crema- 100gr zahar, 100 gr unt 82% grasime, 25 gr faina, 125 ml lapte, 1/2 lingurita esenta rom, 1/2 lingurita extract de vanilie.Decor - 100 gr ciocolata alba , 50 gr zahar ars.


Instructiuni preparare

Foaia de rulada

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile  , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiunea tavii de aragaz ) si se intinde uniform.

foaie de rulada 1

Se coace la foc mediu cca 10 -12 min, pana va  capata o culoare usor aurie .

foaie de rulada foto

Se scoate din cuptor, se pudreaza cu faina , se intoarce cu fata in jos si se desprinde usor de hartie.

Se ruleaza cu hartia de copt  pana in momentul folosirii .

Crema de zahar ars

Intr-o craticioara caramelizam 50 gr zahar, amestecam periodic.

prajitura-in-foi-si-crema-de-zahar-ars-1-5

Cand s-a format putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca 1-2 minute.

prajitura-in-foi-si-crema-de-zahar-ars-1-6

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.

Punem pe foc din nou , adaugam 50 ml lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se topeste caramelul.

Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si faina pana obtinem o compozitie omogena.

Cand compozitia de caramel este omogena (s-a topit caramelul) adaugam compozitia cu faina.

prajitura-in-foi-si-crema-de-zahar-ars-1-7

Amestecam incontinuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si adaugam esenta de rom +extract de vanilie.

prajitura-in-foi-si-crema-de-zahar-ars-1-8

Lasam crema sa se racesca complet.

Foaia de rulada se umple cu crema de zahar ars.

Pe foaia de rulada se intinde in strat uniform crema de zahar ars.

Se ruleaza strans cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia de rulada)  si se introduce la rece pentru 30 minute.

Dupa racire, se indeparteaza hartia  si  marginile apoi se taie pe jumatate.

rulada-cu-ciocolata-si-crema-de-zahar-ars-1-3

Se glazureaza cu ciocolata alba ( topita) iar cu o furculita se creaza linii.

rulada-cu-ciocolata-si-crema-de-zahar-ars-1-2

Se decoreaza cu zahar ars maruntit si se introduce la rece pentru a se intari ciocolata .

rulada-cu-ciocolata-si-crema-de-zahar-ars-1-1

Se portioneaza in felii potrivite.

rulada-cu-zahar-ars

Pofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Salvează

Rulada cu ciocolata si crema de zahar ars
(8 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
sirop coacaze negre imagine
Sirop de coacaze negre

Suc natural de coacaze negre, vitaminizant, mineralizant si detoxifiant. O bunatate daruita de natura !

Închide