full screen background image

Prajitura Semiluna

Prajitura Semiluna – face parte din colectia „deserturile copilariei” !
O prajitura pufoasa , rapida si delicioasa !

Prajitura Semiluna

Timp preparare:

40 minute

Portii:

20 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

4 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri ulei, 12 linguri lapte, 15 linguri faina, 1 lingurita esenta vanilie, 1 praf sare, 1 lingurita cacao neagra + 1 lingura apa, 1 plic praf de copt, 100 gr nuca maruntita.


Instructiuni preparare

Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, vanilia, sarea  si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.

Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

prajitura semiluna imagini (1)

Din compozitia rezultata se iau (intr-un bol ) 5 linguri compozitie si se amesteca cu cacaua dizolvata in apa.

prajitura semiluna imagini (2)

Compozitia de mai sus (alba) se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt .

Compozitia cu cacao se pune intr-o punga de decorat prajituri.

Peste compozitia alba adaugam un gratar din compozitia cu cacao – vezi foto.

prajitura semiluna cu nuca (1)

Se presara nuca maruntita (taiata) pe toata suprafata.

prajitura semiluna cu nuca (2)

Se coace cca 15-18 min la foc potrivit.

prajitura semiluna cu nuca (3)

Prajitura se lasa sa se racesca complet apoi se taie cu o forma rotunda sau un pahar.

prajitura semiluna cu nuca (5)

Din forma obtinuta se taie semiluna 🙂

prajitura semiluna cu nuca (6)Pofta Buna!

Prajitura Semiluna
(111 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
nuci umplute cu gem
Fursecuri Nuci

Nuci umplute cu gem de prune - amintiri din copilarie !!! Un desert iubit de toate varstele - perfecte pentru...

Închide