full screen background image

Prajitura rasturnata cu portocale si caramel

Desert rapid , pufos si aromat ! Aroma de portocala iti aminteste ca nu mai este mult timp si vin Sarbatorile de Iarna.

Prajitura rasturnata cu portocale si caramel

Timp preparare:

1 ora

Portii:

8 ( dimensiune forma - 24 cm)

Ingrediente:

Caramel - 60 gr unt, 100 gr zahar.Blat - 3oua, 110 gr zahar, 110 gr faina, 30 ml apa, 15 gr cacao neagra, 50 gr unt, 10 gr zahar vanilat, 5 gr praf de copt, 1 praf sare, 2 portocale .


Instructiuni preparare

Inainte de a preparara caramelul decojim portocalele , le taiem pe jumatate apoi le feliem.

Preparare Caramel – topim untul pe baie de abur apoi il transferam intr-un vas antiaderent si amestecam cu zaharul.

Punem la foc mic si amestecam periodic , cca 5-6 minute, pana obtinem un caramel de o consisteta omogena.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-3

Turnam caramelul intr-o forma diametru 24 cm ( baza detasabila) si il intindem rapid cu o lingura pe toata suprafata.

Il lasam cca 1 minut apoi asezam pe toata suprafata feliile de portocale, vezi foto.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-4

Punem deoparte forma ( in bucatarie) si pregatim blatul.

Pregatire Blat

Cacaua se amesteca cu  faina si praful de copt. Compozitia formata se cerne.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia , untul topit (nu fierbinte)  si apa la temperatura camerei.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam compozitia de faina  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-5

Turnam compozitia peste portocale si nivelam usor.

Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160 C si coacem prajitura cca 25 minute. Se face proba cu scobitoarea.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-6

Se lasa sa se raceasca cca 5-10 minute , cu un cutit ascutit desprindem usor marginea apoi deschidem forma.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-1

Se rastoarna pe un platou , se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Prajitura rasturnata cu portocale si caramel
(9 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
prajitura cu mere in imagini
Prajitura pufoasa cu mere

Va recomand sa incercati acesta reteta de prajitura, pufoasa la maxim !

Închide