full screen background image

Prajitura pufoasa cu portocale

Prajitura pufoasa cu aroma intensa de portocala, un desert minunat !

Prajitura pufoasa cu portocale

Timp preparare:

1 ora si 30 min.

Portii:

20 buc (tava 30x20)

Ingrediente:

6 oua, 220 gr zahar, 220 gr faina, 6 linguri unt topit (caldut - nu fierbinte), 1 plic praf de copt, 1/2 lingurita extract de vanilie, coaja rasa de la o portocala mare, 1 praf sare, 100 ml suc de portocala + 1 lingurita coaja rasa de portocala.Decor - ciocolata alba


Instructiuni preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia  si  untul topit.

prajitura-cu-portocale-2

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , coaja de portocala  si  amestecam usor .

prajitura-cu-portocale-3

Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 30×20 cm) tapetata cu hartie de copt.

prajitura-cu-portocale-4

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru ~20 minute. Se face testul cu scobitoarea.

prajitura-cu-portocale-5

Lasam prajitura sa se racesca complet  si intindem pe toata suprafata sucul +coaja de portocala (cu ajutorul unei pensule).

prajitura-cu-portocale-6

Razuim ciocolata pe toata suprafata,  indepartam marginile si portionam prajitura.

prajitura-cu-portocale-1

prajitura-pufoasa-cu-portocale

Pofta Buna!

Salvează

Prajitura pufoasa cu portocale
(4 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
gogosi cu ciocolata
Gogosi cu ciocolata

Gogosi pufoase , aromate si ciocolatoase !

Închide