full screen background image

Prajitura Negresa

In varianta de post, un dulce simplu, rapid si pufos.

Prajitura Negresa

Timp preparare:

45 min

Portii:

6

Ingrediente:

Blat - 2 cani (1 cana = 200 ml) faina tip 480, 5 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1 borcan (400 gr) dulceata de prune, 100 gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sareGlazura - click pentru retetaDecor - nuca macinata


Instructiuni preparare

Intr-un bol amestecam  zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam cca 5 minute.

prajitura negresa

prajitura negresa

Se adauga faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

prajitura negresa

Se coace la temperatura medie, cca 180 C pentru 30-35 min. Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet apoi glazureaza si se decoreaza cu nuca macinata. Se portioneaza dupa preferinta.

prajitura negresa

Glazura calduta se intinde pe toata suprafata prajiturii cu ajutorul unei spatule.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Prajitura Negresa
(106 voturi)




2 thoughts on “Prajitura Negresa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
sos de zmeura
Sos de zmeura

Sosul perfect pentru un desert simplu , rapid si delicios. Este preferatul meu ...

Închide