full screen background image

Prajitura Figaro

Blat fraged cu unt, marmelada fina si bezea cu nuca – prajitura delicioasa !

Prajitura Figaro

Timp preparare:

1 ora

Portii:

20 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

Aluat - 4 galbenusuri, 200 gr unt 65% grasime, 150 gr zahar, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 1 ligurita otet, 450 gr faina alba , 3 linguri marmelada de caise, 1 praf de sare.Bezea - 4 albusuri, 150 gr zahar, 70 gr nuca macinata.


Instructiuni preparare

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare  pana devine ca o spuma.

prajitura figaro (6)

Adaugam galbenusurile , bicarbonatul de sodiu stins in otet si mixam cca 1 minut.

prajitura figaro (2)

Faina – se adauga treptat si amestecam pana se incorporeaza complet.

prajitura figaro (1)

Vom obtine un aluat cu tenta pufoasa pe care il vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

prajitura figaro (5)

Se intinde cu mana apoi se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule.

prajitura figaro (4)

Se introduce la copt pentru ~10 – 15 minute apoi se scoate si se unge cu marmelada de caise.

prajitura figaro (11)

Se introduce la cuptor pentru 5 minute.

prajitura figaro (7)

Mixam albusurile cu zahar pana obtinem o spuma densa si amestecam cu nuca macinata.

prajitura figaro (10)

Adaugam bezeaua peste prajitura si se mai lasa la cuptor cca 10 minute +10 minute in cuptorul stins.

prajitura figaro (3)

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

prajitura figaro (9)

Pofta Buna!

Prajitura Figaro
(102 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
prajitura cu mere in imagini
Prajitura pufoasa cu mere

Va recomand sa incercati acesta reteta de prajitura, pufoasa la maxim !

Închide