full screen background image

Prajitura cu nuca si frisca

O prajitura de casa cu personalitate !

Prajitura cu nuca si frisca

Ingrediente:

Blat 5 oua, 7 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao neagra,1 lingura ulei, 1 praf sare.Glazura de cacaoNuca macinataCiocolata razuita


Instructiuni preparare

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.

tort cu fructe7

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (20×30 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in cuburi de marime potrivita .

prajitura tavalita blat

Fiecare bucatica se ia cu ajutorul unei furculite si se introduce in glazura. Reteta de glazura aici

glazura prajitura tavalita

Se rotesc usor astfel incat sa fie complet glazurate apoi se tavalesc imediat prin nuca macinata.

 

prajitura tavalita1

Se pun pe chese si decoreaza cu frisca vanilata apoi se presara ciocolata razuita.

prajitura tavalita foto

Pastram  la rece pana la momentul servirii.

prajitura cu nuci si frisca

Pofta Buna!

Prajitura cu nuca si frisca
(104 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni - cel mai bun desert in acest sezon! Profitati din plin de fructe, sunt sanatoase si savuroase.

Închide