Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi in varianta de post. Reteta este rapida, simpla si va garanteaza obtinerea unei prajituri pufoase si aromate. Stafidele aduc un plus de bunatate prajiturii, iar nuca de cocos va garanteaza obtinerea unui blat pufos.

Ingrediente:

200 gr morcov fiert si pasat, 480 gr faina, 200 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 350 ml apa minerala, 8 gr praf de copt, 100 ml ulei, 100 gr stafide, 80 gr nuca de cocos, 150 gr marmelada de caise, 80 gr nuca, 1 praf de sare.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

20 bucati/ dimensiune tava - 30x20 cm.

4.4/5 - (170 votes)

 Reteta Prajitura cu morcovi. Retete prajituri de post. Prajituri de post. Prajitura pufoasa cu morcovi

prajitura cu morcovi

Intr-un vas amestecam apa minerala, praful de copt, morcovul pasat, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si sarea.

Se adauga faina amestecata cu nuca de cocos.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam stafidele si amestecam .

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

Se lasa sa se racesca 10 minute , adaugam marmelada si o intindem uniform pe toata suprafata.

Peste stratul de marmelada se presara nuca taiata marunt .

Se lasa sa se racesca complet in tava de copt , se scoate cu grija  si se portioneaza.

Pe blog gasiti si o reteta de prajitura Tavalita  in varianta de post (reteta aici), pufoasa si delicioasa.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Prajitura cu morcovi”

  1. E foarte sănătoasa si buna aceasta prăjitura.
    Am făcut-o si eu. De ce nu creste? Trebuie sa mai pun un pliculeț de praf de copt? Sau am pus mai mult morcov si de aceea nu a crescut?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *