full screen background image

Prajitura cu gem si nuca

Ador acesta prajitura ! O prajitura pufoasa cu aroma de prune , este atat de buna …yam, yam!

Prajitura cu gem si nuca

Portii:

24

Ingrediente:

Pentru aluat 650 g faina, 200 g unt, 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri smantana, 1/2 plic praf de copt, 1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura otet de mere.Pentru umplutura 400 gr gem de prune, 70 gr nuca macinata , coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura esenta rom.Decor 60 gr nuca macinata , 2 linguri gem de prune


Instructiuni preparare

  1. Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zahar 3-4 minute.

prajitura cu gem si nuca1

2. Se adauga ouale, praful de sare, vanilia , smantana , praful de copt si  bicarbonatul de sodiu  (stinse  in otet) apoi  amestecam.

arlechin

3. Se adauga faina  putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza.

arlechin

4. Aluatul format  se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece cca 20 min.

aluat foi

5. Dupa acest timp aluatul se imparte in 4, intindem patru foi dreptunghiulare si le coacem pe  fundul unei tavi (dimensiune 20×30). Tava se unge cu 2-3 picaturi de ulei , doar la prima foaie.

foi prajituri

6. Temperatura de coacere 180°C, pentru maxim 10 minute.

arlechin

7. Pregatim umplutura – gemul de prune se amesteca cu nuca macinata , coaja de lamaie si esenta de rom.

umputura prajituri

8. Foile  se vor umple cu compozitia de mai sus apoi se suprapun.

prajituraa in foi cu gem9. Vom obtine o prajitura formata din 4 foi si trei straturi de umplutura. Deasupra punem un blat cu o greutate (cc 2-3 kg) pentru a uniformiza straturile de crema ,timp de 30 min.

prajitura cu gem si nuca in foi

10. Prajitura se unge la suprafata cu gem ( in strat uniform)  si se presara nuca macinata.

prajitura cu gem si nuca poze

11. Prajitura cu gem si nuca se pune pe hartie de copt . In tava care ne-a ajutat la coacerea foilor punem prajitura impreuna cu hartie de copt.

prajitura in foi cu gem si nuca

12. Introducem prajitura in cuptor (incalzit la 180 C)  pentru 10 minute.

13. Prajitura cu gem si nuca se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

prajitura in foi cu gem

14. Se pastreaza la rece si se portioneaza a doua zi.

prajitura cu gem

Pofta Buna!

Prajitura cu gem si nuca
(104 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
prajitura cu nuci si frisca reteta in imagini
Prajitura cu nuca si frisca

O prajitura de casa cu personalitate !

Închide