full screen background image

Prajitura Boema

Asemanatoare cu amandina, prajitura Boema are un blat cu gust intens de ciocolata, bine insiropat, glazurat cu ciocolata si ornat cu o avelina din frisca pufoasa.

Prajitura Boema

Timp preparare:

2 ore si 50 min

Portii:

20

Ingrediente:

Blat - 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 9 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagraCrema - 1 ou, 5 linguri zahar, 100 ml lapte, 2 linguri cacaco neagra, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingura esenta rom, 300 gr unt.Sirop - 1 portie sirop pentru torturi.Decor - 150 gr ciocolata neagra + 1 lingurita ulei + 300 gr frisca


Instructiuni preparare

Reteta de Sirop – click aici

Preparare Blat

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare.

Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

Galbenusurile mixate se amesteca usor cu albusurile batute si faina amestecata cu praful de copt +cacao .

Se amesteca usor pana la incorporare.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in doua foi.

Preparare Crema

Intr-un vas se mixeaza oul cu zaharul, laptele si cacaua.

Compozitia se pune pe foc amestecand periodic. Dupa primul clocot se amesteca continuu.

Cand incepe sa isi schimbe consistenta (sa se ingroase ) se ia de pe foc si se pune la racit.

Cand este usor calduta se adauga untul, esentele (vanilie si rom).

Se mai lasa 5 min apoi se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare

Intr-o tava se aseaza prima foaie de blat (baza) si se insiropeaza.

Se adauga crema (3/4) si se intinde intr-un strat uniform.

Se aseaza a doua foaie de blat , se insiropeaza si se preseaza usor.

Prajitura se introduce la rece pentru minim 1 ora.

Finisare

Se indeparteaza marginile prajiturii apoi adaugam un strat fin de crema.

prajitura boema blat

Se introduce la rece pentru 15 min apoi se portioneaza .

prajitura boema in imagini

Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.

Trei  linguri de ciocolata se pun intr-un cornet de hartie pentru decorul avelinelor din frisca.

Fiecare prajitura se glazureaza cu ciocolata topita , se pun intr-o tava si se introduc la rece pana se intareste ciocolata.

glazura pentru boema

Prajiturile Boema se pun pe hartii speciale apoi le decoram cu o avelina din frisca si ciocolata topita.

prajitura boema 1

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

prajitura boema foto

 

boema

Pofta Buna!

Salvează

Prajitura Boema
(111 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
desert cu prune
Desert rapid cu prune

Desert rapid cu prune ! Motiv de rasfat in acest sezon , aromat si extrem de gustos!

Închide