full screen background image

Placinta cu doveac

Placinta cu dovleac – desert de sezon , bun si aromat. Frageda si extrem de gustoasa !

Placinta cu doveac

Timp preparare:

1 ora si 40 min.

Portii:

16 buc (tava 20x30 cm)

Ingrediente:

Aluat - 450 gr faina pentru prajituri + 30 gr pentru intins aluatul, 250 gr margarina pentru prajituri - la temperatura camerei, 80 gr zahar farin, 50 m apa calduta, 3 gr bicarbonat de sodiu, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, ulei pentru uns tava.Umplutura - 700 gr miez de dovleac placintar, 50 gr zahar, 1 lingurita scortisoara, 10 gr zahar vanilat, 1 lingura gris.Decor - zahar farin.


Instructiuni preparare

Pregatire Umplutura

Dovleacul placintar (miez) se rade si se amesteca cu zahar. Se pune intr-o cratita , la foc si se amesteca pana scade complet zeama ~ 12-14 minute. La final se adauga scortisoara, zaharul vanilat si grisul. Amestecam bine si inchidem focul.

placinta-cu-dovleac-5

Se lasa sa se racesca complet.

Pregatire Aluat

Intr-un vas mixam  margarina cu zaharul farin , apa calduta si zaharul vanilat ~ 3-4 minute.

placinta-cu-dovleac-2

Adaugam treptat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si praful de sare.

placinta-cu-dovleac-3

Amestecam si framantam pana se incorporeaza complet.

placinta-cu-dovleac-4

Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se pune la rece pentru 20 minute.

Pregatire Placinta cu Dovleac

Se unge o tava  ( dimensiunea 20×30 cm) cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua parti egale.

Intindem prima foaie , cu ajutorul fainii si o asezam in tava.

Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu o furculita, din loc in loc.

placinta-cu-dovleac-6

Adaugam umplutura si o intindem uniform pe toata suprafata foii de aluat.

placinta-cu-dovleac-7

Intindem a doua parte de aluat (+ surplusul de la prima foaie)  intr-o foaie dreptunghiulara si o asezam peste umplutura.

Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu furculita, din loc in loc.

placinta-cu-dovleac-8

Placinta cu dovleac se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace cca 35 minute .

placinta-cu-dovleac-1

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

placinta-cu-dovleac-retetaPofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Placinta cu doveac
(8 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
cornuri cu mere 1
Cornuri cu mere

Desert de post cu mere, pufos si delicios!

Închide