full screen background image

Placinta cu doveac

Placinta cu dovleac – desert de sezon , bun si aromat. Frageda si extrem de gustoasa !

Placinta cu doveac

Timp preparare:

1 ora si 40 min.

Portii:

16 buc (tava 20x30 cm)

Ingrediente:

Aluat - 450 gr faina pentru prajituri + 30 gr pentru intins aluatul, 250 gr margarina pentru prajituri - la temperatura camerei, 80 gr zahar farin, 50 m apa calduta, 3 gr bicarbonat de sodiu, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, ulei pentru uns tava.Umplutura - 700 gr miez de dovleac placintar, 50 gr zahar, 1 lingurita scortisoara, 10 gr zahar vanilat, 1 lingura gris.Decor - zahar farin.

Instructiuni preparare

Pregatire Umplutura

Dovleacul placintar (miez) se rade si se amesteca cu zahar. Se pune intr-o cratita , la foc si se amesteca pana scade complet zeama ~ 12-14 minute. La final se adauga scortisoara, zaharul vanilat si grisul. Amestecam bine si inchidem focul.

placinta-cu-dovleac-5

Se lasa sa se racesca complet.

Pregatire Aluat

Intr-un vas mixam  margarina cu zaharul farin , apa calduta si zaharul vanilat ~ 3-4 minute.

placinta-cu-dovleac-2

Adaugam treptat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si praful de sare.

placinta-cu-dovleac-3

Amestecam si framantam pana se incorporeaza complet.

placinta-cu-dovleac-4

Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se pune la rece pentru 20 minute.

Pregatire Placinta cu Dovleac

Se unge o tava  ( dimensiunea 20×30 cm) cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua parti egale.

Intindem prima foaie , cu ajutorul fainii si o asezam in tava.

Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu o furculita, din loc in loc.

placinta-cu-dovleac-6

Adaugam umplutura si o intindem uniform pe toata suprafata foii de aluat.

placinta-cu-dovleac-7

Intindem a doua parte de aluat (+ surplusul de la prima foaie)  intr-o foaie dreptunghiulara si o asezam peste umplutura.

Indepartam surplusul de aluat si o intepam cu furculita, din loc in loc.

placinta-cu-dovleac-8

Placinta cu dovleac se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace cca 35 minute .

placinta-cu-dovleac-1

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

placinta-cu-dovleac-retetaPofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Placinta cu doveac
(13 voturi)

loading...

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Inghetata de caise

Sa ne racorim cu o inghetata de caise cremoasa, cu gust placut, dulce-acrisor!

Închide