full screen background image

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide, desertul preferat ! Compozitia de branza dulce , aroma coajei de lamaie si bunatatea stafidelor confera desertului o nota aparte. Reteta este usoara si va garanteaza reusita!

Pasca fara aluat

Timp preparare:

1 ora

Portii:

12 portii / forma 24 cm

Ingrediente:

950 gr branza proaspata (scursa), 200 gr zahar, 6 oua, 150 gr unt, 100 gr smantana 18% grasime, 10 gr zahar vanilat, 80 gr faina alba, 60 gr gris, 60 gr stafide, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf sare, 10 gr unt + 30 gr gris - pentru uns si tapetat forma.

Instructiuni preparare

Am pregatit forma cu pereti detasabili – am uns-o bine cu unt apoi am tapetat-o cu gris.

Am separat ouale ( albusul de galbenus) si am topit untul pe baie de abur.

Intr-un bol mai mare am adaugat : branza dulce si bine scursa, galbenusurile, zaharul, smantana , un praf de sare , coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.

Am amestecat ingredientele cu o spatula, apoi le-am mixat pentru 1 minut.

Untul topit si usor caldut l-am adaugat  peste compozitie.

Am mixat  pana s-a incorporat complet .

Am adaugat faina amestecata cu grisul si am mixat pana s-au incorporat.

Am mixat  abusurile pana am obtinut o spuma tare si le-am  adaugat peste compozitia de branza.

Cu o spatula  le-am incorporat usor in compozitie.

Peste compozitie am adaugat stafidele si am amestecat usor. Compozitia formata am turnat-o in forma pregatita ( detalii mai sus).

Am scuturat  putin forma de masa apoi am pus-o la copt 1 ora,  la 160 C.

Dupa coacere am lasat-o sa se racesca complet apoi am desprins-o cu un cutit pe margini.

Cand se raceste  pasca o sa observati ca se mai lasa , putin  😉 nu mult !

Si sectiunea 🙂

Pofta Buna!

Pasca fara aluat
(4 voturi)

 

loading…


Vezi si alte retete delicioase




One thought on “Pasca fara aluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort cu capsuni

Capsuni , ciocolata , frisca - ce poate fi mai bun !!!

Închide