full screen background image

Orez cu lapte si caise

Desert rapid , aromat si ieftin! Copii il adora , yam, yam

Orez cu lapte si caise

Portii:

4

Ingrediente:

1 l lapte, 200 gr orez cu bob rotund, 100 gr zahar, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.Sos de caise - 300 gr caise, 80 gr zahar, 150 ml apa, 1/2 lingurita amidon.


Instructiuni preparare

1. Se pun la fiert laptele (800 ml) cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca.

2. Se fierbe timp de 15-18  min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.

3. Cand orezul este aproape fiert se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte  (200 ml) si se mai fierbe 2-3 min.

4. Orezul fiert se lasa sa se racesca cateva minute apoi se pune in 4 forme (200 ml).

orez cu lapte 1

5. Dupa ce s-a racit complet  (se incheaga ca o budinca )se scoate   din forma prin rasturnare cu ajutorul unei farfurii pentru desert.

6. Apa, zaharul, caisele taiate felii (fara pielita) se pun la fiert pentru cca 3 min.

7. Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste caise. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min.

8. Se lasa sa se racesca cca 5 minute apoi se pune pe fiecare portie de orez.

Se lasa sa se racesca complet apoi se introduc la rece pana in momentul servirii. Se decoreaza cu frunze proaspete de menta.

Pofta Buna!

orez cu lapte si caise foto

Orez cu lapte si caise
(3 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
coji de portocale confiate
Coji de portocale confiate

Ador cojile de portocale confiate , sunt atat de aromate ... le folosesc cu mare drag la cele mai alese...

Închide