full screen background image

Mousse de ciocolata

Mousse-ul de ciocolata este un desert fin, rafinat si foarte apreciat pentru gustul intens de ciocolata. Servit alaturi de zmeura , desertul devine extrem de delicios. Va invit la rasfat !

Mousse de ciocolata

Timp preparare:

2 ore si 30 min

Portii:

3

Ingrediente:

Compozitia de mousse - 2 oua, 12 gr amidon, 100 gr zahar, 7 gr gelatina, 1 praf de sare, 250 ml lapte, 250 ml smantana pentru frisca, 100 gr ciocolata amaruie.Decor - ciocolata , zmeura, frunze de menta.

Instructiuni preparare

Gelatina se pune la hidratat cu 30 ml lapte.
Zaharul se amesteca bine cu praful de sare, ouale si amidonul.
Adaugam laptele si punem compozitia la foc mic .
Amestecam pana se ingroasa si oprim focul.

Lasam sa se racesca cateva momente apoi adaugam gelatina hidratata.
Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine .
Acoprim vasul cu o folie alimentara si lasam sa se racesca .
Adaugam frisca batuta si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se pune in pahare si le introducem la rece pentru minim 2 ore.
Decoram fiecare pahar de mousse cu ciocolata razuita , zmeura proaspata si frunze de menta.
Pofta Buna!
Citeste si reteta: Tort cu mousse de ciocolata

Salvează

Salvează

Mousse de ciocolata
(18 voturi)

loading...

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort cu portocale

Aveti pofta de ceva dulce? Astazi va invit la un tort cu aroma de portocale si crema fina de ciocolata...

Închide