full screen background image

Mere in foietaj

O reteta simpla si rapida de desert! Aroma intensa , interior fraged si exterior crocant…o bunatate!

Mere in foietaj

Timp preparare:

45 min

Portii:

6

Ingrediente:

6 meremiez de nuca1 lingura gem de prune1 pliculet zahar vanilat1/2 lingurita de scortisoara1 albus ou500 gr aluat foietaj


Instructiuni preparare

Merele se spala si se curata de mijloc (cotor) cu un cutit special.mere in foietaj1
Aluatul se intinde si se taie in fasii late de 2 cm. Se taie dintr-o fasie 4 patratele.
Intr-o tava se aseaza hartie de copt si cele 4 patratele de aluat, pe fiecare se aseaza cate 1 mar.

mere in foietaj2
In fiecare mar adaugam miez de nuca, scortisoara, marmelada si zahar vanilat .
Fiecare fasie inainte de a imbraca marul se unge cu albus. Marul se inveleste in aluat de jur imprejur, pana se imbraca complet.

mar in foietaj3
Fiecare mar se decoreaza cu frunzulite si bilute din aluat apoi se unge cu albus de ou.
Se introduce tava cu mere in cuptorul incalzit si se lasa pentru 30-40 min, pana devin aurii.
Merele se servesc calde sau reci , pudrate cu zahar farin.

Pofta Buna!

Mere in foietaj
(11 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
tort cu crema de zahar ars
Tort cu crema de zahar ars

Tortul cu crema de zahar ars se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios. Copiii il adora...

Închide