full screen background image

Fursecuri Nuci

Nuci umplute cu gem de prune – amintiri din copilarie !!! Un desert iubit de toate varstele – perfecte pentru masa de Craciun !

Fursecuri Nuci

Timp preparare:

2 ore

Portii:

37 buc

Ingrediente:

Aluat fraged - 100 gr unt, 80 gr zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/2 praf , 1 lingurita otet, 300 gr faina pentru prajituri.Umplutura - 130 gr nuca, 200 gr gem de prune.Pentru uns forma - ulei.


Instructiuni preparare

aluat fraged imagine

1. Aluatul fraged se imparte in bilute de aproximativ  6-7 gr.

2. Ungem ( cu ulei )  forma de nuci  , adaugam  bilutele in ea , inchidem  prin presare si o punem pe foc ( aragaz – mediu ) pentru maxim 1 min/ parte.

fursecuri nuci 6

3. Cojile sunt gata atunci cand se desprind usor de pe forma  si au o culoare aurie – usor maronie. Daca este nevoie le putem desprinde cu varful unui cutit.

fursecuri nuci 5

4. Cojile nu vor fi  perfecte dar  le vom ajusta marginile cu ajutorul unui cutit.

fursecuri nuci 4

5. Pentru obtinerea umpluturii vom zdrobi miezul de nuca si il amestecam cu gemul de prune.

fursecuri nuci foto

6. Umplem  cojile si le lipim usor  iar excesul se sterge de pe margini cu un servet de bucatarie.

fursecuri nuci 2

7. Fursecurile se pudreaza cu zahar farin si le punem la loc racoros minim 4-5 ore, de preferat – seara pana dimineata.

fursecuri nuci imagine

8. Fursecurile devin fragede si extrem de gustoase.

fursecuri nuci reteta

fursecuri nuci de craciun

Pofta Buna!

 

Fursecuri Nuci
(110 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
crema de capsuni
Crema de capsuni

Crema colorata si aromata, perfecta pentru prajituri si torturi cu capsuni!

Închide