Foietaj de casa

Foietaj de casa cu unt , aluatul perfect pentru cornulete, buseuri, cremsnit, etc.
Ingrediente:

600 gr faina alba tip 480 ( 550 gr +50 gr pentru modelare aluat) , 250 gr unt 82% grasime, 1 lingurita otet, 1 /4 lingurita sare, 220 ml apa rece.

Timp preparare

1 ora si 20 min

Nr. portii

1

4.9/5 - (179 votes)

aluat foietaj (2)

Faina (400 gr )se cerne intr-un vas , adaugam apa rece, otetul si sarea.

foietaj de casa 1

Amestecam,  framantam pana obtinem un aluat omogen.

foietaj (2)

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 min.

aluat foietaj (1)

Untul se da pe razatoare  si se amesteca cu faina (100 gr)- se modeleaza sub forma unei foi patrate.

Aluatul   se intinde cu ajutorul fainii  intr-o foaie patrata – cca 1 cm grosime.

foietaj (1)

In mijlocul foii de aluat adaugam untul . Il impaturim prin plierea marginilor aluatului.

 

 

foietaj (5)Intindem aluatul  cu grija intr-o foaie dreptunghiulara si se pliaza.

foietaj (3)

Se introduce la rece pentru 10 min. Aceasta procedura se repeta de 4 ori si impaturita de fiecare data in patru.

Aluatul se pastreaza la frigider zi sau la congelator 30 zile.

reteta foietaj de casa (2)Se foloseste la obtinerea deserturilor : cremsnit, buseuri, cornulete, etc.

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Foietaj de casa”

  1. In sudul ţării, mai precis la Dunăre, mai jos de Bucureşti, se făcea un aluat doar din făină, apă, sare, untură. Aluatul se răsucea şi se cocea în tavă.

    Se chema RĂTAVIŢĂ.

    Ştie, cineva despre ce este vorba ????

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *