Fluturasi cu branza dulce

Fluturasi pufosi cu branza dulce si stafide, desertul ideal pentru cei mici.
Ingrediente:

Aluat - 600 gr faina alba tip 480, 25 gr drojdie proaspata, 100 gr zahar, 3 oua, 200 ml lapte, 2 pliculete  zahar vanilat, 1 praf de sare, 100 gr unt

Umplutura - 250 gr branza dulce, 1 ou, 1 lingura gris, 50 gr zahar, 50 gr stafide, coaja rasa de la 1/2 lamaie

Sirop - 50 ml sirop de fructe

Timp preparare

120 min

Nr. portii

16-18 buc.

4.7/5 - (79 votes)

Aluatul

Intr-un vas se mixeaza cca 3 min ouale cu zahar. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, vanilia, praful de sare si faina. Se amesteca pana obtinem  un aluat omogen. Se adauga treptat untul topit (caldut) si se framanta pana se incorporeaza. Se pune vasul intr-un loc caldut (vasul acoperit) la crescut, pana isi dubleaza volumul, cca 1 ora.

Umplutura

In timp ce aluatul este la crescut ne ocupam de umplutura. Branza dulce se mixeaza cu ou, zahar si gris, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam stafidele, coaja rasa se lamaie si amestecam.

fluturasi cu branza dulce

Aluatul crescut se imparte in bucati potrivite, cca 18 buc. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei bile. Fiecare bila de aluat se intinde cu merdeneaua, se adauga umplutura si o intindem in mod uniform.

fluturasi cu branza dulce

Rulam iar  capetele le indoim sub aluat.

fluturasi cu branza dulce

 

 

Intoarcem si taiem ruloul pe mijloc din ambele parti – lasam un cm pe mijloc netaiat. Desfacem incet marginile si am obtinut un fluturas 🙂

fluturasi cu branza dulce

Punem fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, ii lasam sa creasca cca 15 minute apoi se coc la 180C, cca 25 min, pana devin rumeni. Se ung cu sirop cand sunt gata si se mai lasa cca 2 min in cuptor-ul incins, fara foc.

Se servesc calzi sau reci, iar dupa preferinta se pot pudra si cu zahar farin.

fluturasi cu branza dulce

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

9 thoughts on “Fluturasi cu branza dulce”

  1. Buna,acum am terminat de facut a 3 a tava sau evaporat toatesunt delicoase aspectuoase mi-au iesit super.
    Multumesc pentru reteta pe cat de savuroasa si aspectuasa e foarte simplu de facut.
    E prima data cand incerc acesto fluturasi am mai citit retete asemanatoare dar pina la reteta dvs nu am avut curajul sa o incerc,de acum inainte o voi face trece pe lista favoritelor.
    Multumim si cat mai multe retete sa postati.
    Fam. Ardelean din Germania

  2. Felicitari!
    Astazi am descoperit página ta cu retete ,
    M-ai impresionat
    Te asigur ca in acesta moment este pe primul loc in preferintele mele,….si nu sunt un novice.
    O imbratisare de Madrid.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *