full screen background image

Ecler cu ciocolata

Dragilor , astazi ne rasfatam cu eclere ! desertul ideal pentru mese in familie ..yam, yam

Ecler cu ciocolata

Ingrediente:

Coji ecler 18 buc - 100 ml ulei200 ml apa200 gr faina6 oua1 praf de sareCrema de vanilie, Ciocolata pentru decor


Instructiuni preparare

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta  pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina.

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

ecler aluat Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

ecler coaja
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

ecler coaja 1
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie calda.

ecler umplut crema
Se lasa cca 30 min sa se racesca apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

ecler1

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

ecler cu ciocolata1

Pofta Buna!

Ecler cu ciocolata
(107 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
reteta de mar copt
Mar copt

Mar copt umplut cu frisca , o nebunie de desert ! Desertul ideal pentru copii

Închide