full screen background image

Croissante

Produs de patiserie frantuzesc, ideal pentru micul dejun si nelipsit din pachetelul celor mici. De cand am pregatit in casa croissante , am renuntat sa mai cumpar din comert. Sunt aromate, au o crusta usor crocanta si interior pufos !

Croissante

Timp preparare:

1 ora

Portii:

8 bucati

Ingrediente:

Aluat - 170 ml lapte, 40 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 20 gr drojdie proaspata, 1 praf sare, 170 gr unt 82% grasime, 1 ou + 1 galbenus , 420 gr faina alba superioara.

Instructiuni preparare

Untul (rece) se aseaza intre doua hartii ( de copt) si se bate usor cu merdeneaua pana obtinem o foaie de grosime de cca 1- 2 cm.
Se pastreaza la rece pana obtinem aluatul.
Intr-un vas adaugam laptele caldut , zaharul vanilat , zaharul si drojdia.
Amestecam bine pana se dizolva complet drojdia. Adaugam oul , praful de sare si amestecam bine pana se obtine o compozitie omogena.

Adaugam faina (380 gr ) treptat  si amestecam pana se incorporeaza. Restul de faina o folosim la impachetarea si intinderea  aluatului

Am obtinut un aluat omogen , nelipicios , asemanator cu aluatul de cozonac.
Aluatul obtinut se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie groasa , cca 5 cm.
Asezam untul si ii trasam forma cu ajutorul unui cutit .
Indepartam untul , locul unde a fost asezat untul ramane neintins iar restul de aluat se intinde, vom obtine  forma unui romb.
Asezam untul in locul trasat si pliem marginile ca la un plic. Vezi foto 😉
Cu merdeneaua intindem usor aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm .
Aluatul va avea trei parti, partea 1 (dreapta ) se pliaza pe  partea 2 si partea 3 ( stanga) peste partea 2.
Se introduce la rece pentru 30 minute. Aceasta operatie se mai repeta o data si iarasi lasam la rece 30 minute.
Aluatul pentru croissante se aseamana cu aluatul foietaj de casa si aluatul cu osanza, dar fiecare are alta structura si bineinteles alt gust.
Tapetam o tava cu hartie de copt  si galbenusul se bate bine.

Intindem  aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina intr-o foaie (dreptunghi) de cca 1 cm grosime.

Taiem aluatul in triunghiuri uniforme , am obtinut 7 buc + 1 triunghi format din cele doua laturi ramase  (stanga-dreapta) .

La baza triunghiului crestam o taietura de maxim 1 cm, tragem capetele spre laterale apoi rulam pornind de la baza spre varf.

Le asezam  in tava tapetata cu hartie de copt,  le acoperim cu folie alimentara si le introducem la rece pentru 1 ora.

Dupa o ora – indepartam folia , le ungem cu galbenus si le lasam la loc cald pentru 30 minute.

Au crescut frumos…introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 C si se coc la 180 C pana devin aurii, cca 15-20 minute.

Se servesc calzi sau reci.

Croissant in sectiune 🙂

Pofta Buna!

Croissante
(58 voturi)

loading...



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor in varianta de post - un desert pufos si aromat !

Închide