full screen background image

Crema de zahar ars cu lamaie

Aroma de lamaie, textura fina si caramel delicios !

Crema de zahar ars cu lamaie

Timp preparare:

2 ore si 40 min

Portii:

8 ( Dimensiune tava - 29 x 18,5 cm)

Ingrediente:

800 ml lapte, 6 oua, 200 gr zahar, coaja rasa de la 2 lamai, 100 gr zahar pentru caramel, 1 pliculet zahar vanilat.


Instructiuni preparare

Intr-un vas  se caramelizam  zaharul la foc  mic, pana capata o culoare aurie .

Tapetam cu el  vasul dreptunghiular Yena , inclusiv pe margini si se lasa  la racit.

Separat se mixeaza  ouale cu zaharul, vanilia , coaja rasa de lamaie si adaugam treptat laptele.

Compozitia se omogenizeaza fix 5 minute apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramel.

Punem forma intr-o tava cu  apa calduta , astfel incat sa ajunga pana la mijlocul formei .

Se introducem  tava la cuptor 30 min (  la  foc potrivit ) pana se incheaga si compozitia are culoare galben- usor maroniu.

Se scoate din vasul cu apa, respectiv din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

crema de zahar ars cu lamaie 1

Se introduce la rece pentru minim 1 ora.

crema de zahar ars cu lamaieSe portioneaza in bucati potrivite. Se serveste impreuna cu sosul  format.

Pofta Buna !

(105 voturi)




2 thoughts on “Crema de zahar ars cu lamaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
glazura de cappucino
Glazura de cappucino

Glazura ideala pentru orice prajitura !

Închide